Teràpies

Descobreix totes les nostres teràpies: psicoteràpia humanista, Reiki, Arteràpia Gestàltica, massatge Shiatsu, Acompanyament de processos creatius, Registres Akashics...

Descobreix-les

Psicoteràpia Humanista

La psicoteràpia humanista és un enfocament terapèutic que es centra en la dignitat, l'autoexploració i el creixement personal de la persona. Es creu en el potencial innat de cada persona per aconseguir el seu ple desenvolupament i autorrealització i es reconeix a cada persona com a única i valuosa en la seva pròpia experiència. 

Es tracta d'un tipus de teràpia que permet a la persona acompanyada aprofundir en els seus conflictes, posar consciència en les seves dificultats i desenvolupar els seus recursos per afrontar-les. 

Algunes persones busquen teràpia per resoldre un problema específic que coneixen (un dol, una relació sexeafectiva incòmoda, experiències doloroses del passat, símptomes com l'insomni o l'ansietat), altres tenen un malestar que no saben definir i altres volen dedicar-se un espai a si mateixes i al seu creixement personal. 

En qualsevol dels casos, le terapeuta actua com a companyi de viatge, facilitant un procés de creixement personal i autoconeixement. A través de tècniques com l'escolta empàtica, la reflexió i el foment de l'autenticitat, le terapeuta ajuda la persona acompanyada a descobrir els seus propis recursos interns, forces i solucions creatives per als desafiaments de la vida. 

Le terapeuta ha de proporcionar un ambient terapèutic genuí, comprensiu i sense judicis, on es puguin explorar lliurement pensaments, sentiments i experiències. E

n la versió crítica de la psicoteràpia humanista, a més, es presta atenció al context en què la persona està immersa, ja que es considera que la salut emocional i psicològica està intrínsecament lligada a les condicions estructurals.

Vols més informació?

Teràpia Gestalt

La teràpia gestalt neix com a filosofia aplicada als anys 50's per un grup d'intel·lectuals als Estats Units-EUA-. Té el seu origen en el constructivisme, la Fenomenologia i l'Existencialisme. Es reconeix com a pares de la teoria Friedrich (Fritz) Perls, Laura (Lore) Perls, Paul Goodman, Isadore From, Paul Weisz, Lotte Weisz, Elliot Shapiro, Alison Montague i Sylvester Eastman.

En aquest grup, destaquen un matrimoni, que és reconegut com els creadors, que en el recorregut vital queda imprès el que després serà una proposta d'acompanyament de persones i processos.

Friedrich (Fritz) Perls (1893-1970) i ​​Laura (Lore) Perls (1905-1990) tots dos eren jueus alemanys, formats en psicoanàlisi i junts van fugir del nacionalsocialisme el 1933, primer a Amsterdam, després a Sud-àfrica i posteriorment als Estats Units .

Actualment hi ha dos corrents diferenciats: el de la Costa est i el de la Costa oest. Els noms es refereixen a la costa dels EUA a la qual va anar a viure cadascun dels membres de la parella una vegada es van separar.

El corrent de la Costa Oest és conegut per tendir a la Psicologia Humanista; i el corrent de la Costa Est està més orientat a la investigació, a la clínica ia introduir el camp.

A la Teràpia Gestalt, el focus es posa com la persona entra en contacte amb el seu entorn per satisfer les seves necessitats i com es retira. En aquest “com” hi ha gran part del mapa de treball i, sobretot, té continguda la història de la persona. La presa de consciència daquest aspecte és fonamental per a la transformació i la millora de la vida de les persones i els grups.

Es tracta d'una filosofia d'acompanyament que posa al centre la manera com entrem en contacte amb l'entorn i com això és un procés que involucra el cos, les emocions i la ment, ampliem dient que també l'espiritualitat i el context en el que es desenvolupa la persona i el grup.

A la Teràpia Gestalt assumeix que el patiment humà rau en necessitats, desitjos i emocions no identificades i rigiditzades en la relació amb l'entorn. La patologització en el procés és menor perquè assumim el patiment psíquic com una intensificació dels processos neurotípics de contacte, és a dir, una forma més intensa del patiment comú humà.

Un dels elements que destaca com a fonamental aquesta filosofia és el concepte d'aquí i ara, com a punt de partida per observar qualsevol fenomen. Com sentim avui allò que va passar, o aquest procés que estem tenint involucra tota la nostra història. Partir del present permet actualitzar de forma sistemàtica l'experiència, i ajuda a deixar anar i transcendir processos ja passats; o per contra, atendre els pendents i poder travessar-los.

El treball terapèutic està orientat a augmentar la consciència sobre unx mismx, ia donar cos, presència i temps, a allò que no va poder tenir-ho, confiant que dos cossos, són capaços de sentir, cosa que un sol no va ser capaç, i travessar-ho.

Vols més informació?

Teràpia Corporal Integrativa

La Teràpia Corporal Integrativa és un enfocament terapèutic que reconeix la interconnexió entre el cos, la ment i l'esperit. Es basa en la premissa que les nostres experiències emocionals i mentals es reflecteixen en l'estructura i el funcionament del nostre cos, i viceversa.

En les nostres sessions, et convidem a explorar i comprendre la relació entre les teves experiències emocionals, el teu cos i la teva manera de ser en el món. A través de tècniques que integren el treball corporal, l'expressió emocional i la consciència somàtica, t'ajudem a alliberar tensions, resoldre bloquejos emocionals i desenvolupar una major connexió amb tu mateix/a.

Aquest és un enfocament personalitzat que s'adapta a allò que t’estigui passant, ja sigui una situació d'estrès, d'ansietat, la conseqüència d'una vivència traumàtica o simplement la cerca d'un major benestar emocional i físic. Som aquí per a acompanyar-te en el teu procés de transformació i creixement personal.

Vols més informació?

Shiatsu

El shiatsu és una tècnica de massatge que es desenvolupa al Japó a principis del segle passat. Parteix, però, de l'immens coneixement desenvolupat per la medicina xinesa durant més de 20 segles de teoria i pràctica.

Hi ha moltes escoles de Shiatsu. El que tenen en comú és la base teòrica de la MTC, la tècnica de pressió sobre punts d'acupuntura, i que el massatge es realitza amb roba i a sobre d'un futón a terra.

El Shiatsu i Moviment, que és el que practico jo, és una eina per a connectar amb el propi cos, i gestionar els conflictes, ja siguin estructurals o emocionals amb que ens trobem. 

El Shiatsu millora moltes doléncies tant físiques com emocionals. És agradable de rebre i dóna vitalitat i calma al cos i a la ment. El treball és energètic i físic, la principal eina n'és el contacte i l'escolta. Pot ser una teràpia complementaria a d'altres si es vol. Una sola sessió ja ha de donar resultats, però  si volem treballar temes instal·lats, es recomana un tractament.

Vols més informació?

Reiki

El Reiki és una teràpia energètica considerada per l’Organització Mundial de la Salut com una teràpia complementària. Inicialment no substitueix cap tractament de la medicina alopàtica o convencional, tot i que el pot complementar positivament.

Podem treballar tranquil·lament i de forma segura a través del Reiki i de la imposició de mans obtenint múltiples beneficis com incrementar l’ energía vital, desbloquejar emocions, estimular el sistema immunològic, tractaments de l’ estrès, ansietat i depressió, acompanyament durant l’embaràs i postpart, problemes per quedar embarassada, creixement personal, acompanyament en processos oncològics, tractaments infantils, relaxació, equilibri, serenitat, etc.

Partim de la base que l’Energia Reiki mai fa mal ni ens perjudica si s’aplica des de l’amor, el respecte i sense enviar missatge al o a la pacient. A partir d’aquesta premisa, crec que es pot treballar i solucionar moltes patologies amb la teràpia Reiki i m’agradaria poder ensenyar i fer-te experimentar com d’important és l’energia que tenim i el nostre equilibri.

Vols més informació?

Contacta amb Èsnid

Fes el primer pas cap al benestar. Estem aquí per escoltar-te i ajudar-te. Prem aquí per programar una sessió o fer preguntes.