Imatge d'Èsnids

èsnids

m.     pl.    zoologia

Família d'insectes odonats del subordre dels ansiòpters, que comprèn els espiadimonis.

 

Qui som

Èsnid significa libèl·lula. Les libèl·lules simbolitzen la maduresa mental i emocional. El seu vol a través de l’aigua (que simbolitza allò emocional, intuïtiu, inconscient) representa el fet d’anar més enllà del que hi ha a la superfície, de cercar una comprensió profunda de la vida.

Els èsnids es caracteritzen per tenir uns patrons de vol sorprenents; són capaços de canviar de direcció ràpidament, poden  quedar-se quiets al mateix lloc, i poden volar en totes direccions, també enrere. Aquesta flexibilitat els converteixen en el símbol de la transformació, la metamorfosi i l’adaptabilitat. Així com de la constància o la quietud quan la situació ho requereix.

La iridescència de les ales de la libèl·lula representa la  capacitat de posar fi a les il·lusions creades per un mateix. La seva vista sorprenent (tenen un camp visual de 360º al que dediquen un 80% de la seva capacitat cerebral) simbolitza la visió desinhibida de la ment i la  capacitat de veure més enllà de les limitacions, veient més clarament la vida i desemmascarant els personatges amb els  que hem amagat el nostre jo genuí.

Taca
Imatge de Sandra Merino

Sandra Merino

Psicòloga i terapeuta Gestalt

Vaig estudiar Psicologia i Teràpia Gestalt. Estic especialitzada en violència de gènere i tinc una perspectiva trans(eco)feminista i de transformació social que són importants en la meva pràctica terapèutica.

He treballat amb col·lectius molt diversos al llarg de la meva trajectòria (infància, adolescents en situació de risc social, dones supervivents de violència, persones privades de llibertat en centres penitenciaris, menors migrants en situació de solitud, docents, joves voluntaris en assemblees i entitats, directius d'empreses, ...).

Conviure amb persones en diferents situacions de vulnerabilitat ha fet que construeixi la meva pròpia mirada sobre les estructures socials d'opressió i les seves conseqüències. Em vaig capacitar en Facilitació de Grups sota l'òptica del Treball de Processos per poder conciliar aquesta mirada més política amb l'ofici de terapeuta. 

Confio en què cadascú posseeix les eines necessàries per recórrer el seu propi camí i gaudir de la vida (si les condicions materials ho permeten), tot i que també crec que a vegades necessitem algú que ens ajudi a trobar aquestes eines enmig de la càrrega que portem a l'esquena. M'agrada ser aquesta persona.

Creo que l'eina terapèutica per excel·lència és el vincle, així que poso molta atenció en com em relaciono amb les persones que acompanyo; busco ser honesta i no generar desequilibris de poder.

Acompanyo processos individuals, de parella, tríade, altres vincles i equips de treball o assemblees.
Imparteixo formacions per a terapeutes, docents i equips de treball. A més, superviso casos de violència de gènere.

Imatge de Mercè Tafalla

Mercè Tafalla

Terapeuta de Siatsu i Moviment

Em dedico al treball corporal des del dia que vaig entendre la importància de sentir-nos còmodes dins del cos que habitem per al benestar psicològic i emocional. I com el cos ens parla i només cal escoltar-lo per a que ens faci de guía en aquest camí que hem pres. Aquesta idea la dec a lis mevis companyis d’autodefensa feminista. 

Treballo des del Shiatsu perquè m’emociona la manera d’entendre el món i les persones de les Medicines Orientals*. Una aparent simplicitat que amaga un estudi minuciós i empíric del medi i del cos humà durant segles. Aquesta aproximació la dec a la meva primera acupuntora, quan jo tenia 15 anys.

Practico el Shiatsu Moviment perquè és un enfoc no directiu ni patologitzador, extemadament respectuós  amb el procés de cada persona, totalment empoderador.  Aquest aprenentatge li dec al meu mestre. 

La meva perspectiva és transfeminista perquè sé que no podem estar saludables en un món atravessat per diferents opressions. Som part del tot i la individualitat és una ficció. El suport mutu i la cooperació són la clau de la nostra supervivència individual i col·lectiva. Això, i la tendresa en la mirada cap a l’altre, m’ho va ensenyar la meva mare.

Em pots seguir al meu perfil @habitar_el_cos, per a conèixe'm més a mi i el shiatsu, o visitar la web de l'escola de Shiatsu Moviment.

*Parlo de Medicines Orientals perquè el terme més utilitzat, Medicina Tradicional Xinesa, deixa fóra territoris on es practica la mateixa filosofia.

Imatge d'Ana Aupí

Ana Aupí

Terapeuta Gestalt

Terapeuta gestàltica especialitzada en psicopatologies, feminismes i trauma. M'interessa la defensa dels Drets Humans i les militàncies sostenibles en el temps, treballo en la recuperació de la violència política i l'esgotament de la feina organitzativa. La construcció de relats, l'escriptura i la creació artística com a certesa, mitjà i lloc d'arribada, com a forma de viure i donar sentit al camí propi i col·lectiu.

La meva forma d'acompanyar-se centra en la disponibilitat i en la co-creació amb qui acompanyo, confiant que construirem la forma que ens serveixi a tots dos (o al grup) per caminar junts cap a vides vivibles i plenes.

Atenció individual, parelles i grupal.

Imatge de Carles Vidal

Carles Vidal

Terapeuta corporal i integratiu

En la cerca de continuar teixint ponts entre el sociopolític, el terapèutic i el creatiu. Format en Atenció Psicosocial en situacions de violència política, Teràpia Corporal Integrativa i les experiències somàtiques al voltant del Trauma.

Les formes amb les quals a vegades et protegeixes, lluny de ser un parany on et sents atrapada, no són més que les estratègies que vas aprendre per a sostenir la teva història de dolor. El lloc on les teves necessitats i el teu jo autèntic no van trobar un espai on existir. 

Durant el procés terapèutic, buscarem juntes les condicions amb les quals vas viure aquestes experiències traumàtiques de manera que puguin ser explicades en el teu cos com una cosa que va passar i no com una cosa que continua passant en el present.

Actualment acompanyo processos individuals i de parella des del convenciment que el nostre cos i la nostra ment tenen la capacitat de curar-se si li permetem descansar.

carles.vidal@pangea.org

Imatge de Patri Rodríguez

Patri Rodríguez

Mestre de Reiki

Vaig fundar Èsnid amb la Sandra fa alguns anys. L’hem anat modelant (literalment perque vam fer la majoria d’obres nosaltres), incorporant i treient peces del puzzle fins que hem aconseguit tenir l’espai de cures on ens sentim (i espero que vosaltres també) segures i còmodes.

Des de fa uns anys la meva prioritat i un objectiu que intento no perdre de vista, és simplificar la meva vida. Trobo que és molt important tenir espais de cures, de retrobament, relacions sanes i senzilles, que ens facin créixer i que ens sentim acompanyades, tenir contacte amb la natura, contactar amb el nostre interior, escoltar, sentir, intuir i sanar. Sobretot SANAR, així en majúscules.

Per mi és bàsic sentir equilibri entre ànima-cos-ment (sí, amb aquest ordre!). Necessito sentir l’ Energia Aigua per connectar amb la intuïció. L'Energia Terra per alimentar els somnis i que a través de l’Energia Aire puguin expandir-se. I finalment, amb la força de l’Energía Foc connectar-me amb la força interna i l’alegria de viure.

Vaig formar-me com Terapeuta de Reiki a l’Escola de Reiki Energia Vital”, on vaig cursar els nivells I, II, III i finalment la Maestria, del Sistema Usui Tradicional Japonès. I on posteriorment vaig formar-me com a Terapeuta de Registres Akàshics. 

Col·laboro a Èsnid fent teràpia de Reiki, lectures de Registres Akàshics, tallers i cursos de Reiki.

Imatge de Nacha Verdugo

Nacha Verdugo

Psicòloga y pedagoga de danza

Em vaig formar en psicologia clínica i psicologia social comunitària al territori conegut com Xile. Sóc ballarina, practicant i pedagoga de dansa contemporània i contact improvisació, i actualment em formo en pràctiques somàtiques (Body Mind-Centering). Travessada per l'experiència migratòria a Barcelona fa 5 anys.

M'he dedicat especialment a l'acompanyament individual i grupal amb dones i dissidències de gènere en experiències de vulneració i violència. Actualment sóc fundadora del projecte Entrelaza, on acompanyem persones migrades i/o racialitzades buscant recuperar sabers i transformar malestars des d'una perspectiva feminista antiracista.

Creo en un procés terapèutic que construïm junts. Porto al nostre espai compartit eines de la psicologia humanista; el moviment, el contacte i la presència; l'expressió artística i els feminismes del sud.

Imatge de Nata

Nata n Rodríguez Di Tomaso

Psicòlogue (Udelar/Uruguai)

Màster en Psicologia Social Crítica (UAB/Barcelona).

Postgrau en Psicoteràpia de Grup i Psicodrama (Grup Formació/Barcelona).

Formació en Psicoteràpia Feminista (PTF/Barcelona).

Formació en Atenció i Acompanyament Psicològic a Persones Migrants i Racialitzades (AS/Barcelona).

Tècniques i pràctiques de formació manual en TIR (Teràpia Integrativa Regenerativa Manual/Catalunya).

M’especialtzo enviolència institucional, des d'un enfocament crític respecte a la psicopatologització, les lògiques hegemòniques de salut mental, prenent eines decolonials, transfeministes i antiracistes.

Fa més d'una dècada que m'implico en l'activisme antimanicomial, d'alternatives col·lectives davant de la psiquiatrització, el socioanàlisi rioplatense, mitjançant un enfocament de treball relacional i de transformació psicosocial.

L'ESPAI

ens interessa generar espais de reflexió, (de) formació i diàleg com a professionals d'acompanyament per explorar com ens sentim quan som nosaltres lxs que encarnem l'opressió i no la persona que acompanyem. Com identificar allò que ens activa i poder treballar-ho, per incorporar-lo com a recurs de forma acurada a l'espai.

Espai Èsnid

Teràpia Gestalt

Imatge de Teràpia Gestalt

Sala Reiki i sala Shiatsu

Saleta de cos

Sala grups i Ioga

Contacta amb Èsnid

Fes el primer pas cap al benestar. Estem aquí per escoltar-te i ajudar-te. Prem aquí per programar una sessió o fer preguntes.